2022 Kaplama Diş Fiyatları

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. 2022 Kaplama Diş Fiyatları

2022 kaplama diş fiyatları yapılacak uygulamaya göre değiştiği bilinmektedir. Diş kaplama; dişlerin çeşitli nedenlerden dolayı madde kaybına uğraması ya da estetik amaçla üzerine değişik maddelerden yapılması gereken restorasyon işlemidir.

2022 kaplama diş fiyatları hakkında fikir sahibi olmak istenirse TDB’nin 2022 listesinden implant diş fiyatları öğrenilmektedir. Çünkü TDB’nin açıkladığı fiyat bilgisi dışında herhangi bir kliniğin fiyat yayınlaması yasaktır.

Diş Kaplama Fiyatları 2022

Diş kaplama fiyatları kullanılan malzemelere, diş hekimlerinin yoğunluğuna ve tercih edilen laboratuvar maliyetlerine bağlıdır. Her diş muayenehanesi kendi ücretlerini belirler, ancak bu ücretlerin web sitesinde yayınlanması yasaktır. Bu nedenle klinik ile iletişime geçerek direkt olarak sormanız gerekmektedir.

2022 yılında da implant diş fiyatları önceki yıllara benzer şekilde artış göstermektedir. Ancak yıl başında TDB tarafından açıklanan fiyat, TCMB‘nin o günkü kapanış fiyatı ile dövize çevrilirse, Avrupa’ya oranla oldukça ucuzdur. Hatta bu uygun hizmetten yararlanmak için dünyanın dört bir yanından gelen yabancı hastalar, ülkemizde 2022 yılındaki implant fiyatlarının hala uygun olduğunu kanıtlıyor.

İmplant diş fiyatları 2022 yılında aynı zamanda implantı uygulayan cerrahın profesyonelliği ve uzmanlığından da etkilenmektedir. İmplantı uygulayan hekimin yetkinliği tedavinin ilerleyişini etkileyeceği için bu noktada risk alınmamasını tavsiye edilmektedir. Toplam tedavi masrafını etkileyen diğer bir faktör ise implant üzerine yerleştirilecek olan protez dişin çeşidi ve niteliğidir. Eski tip metal destekli protezlerin maliyetleri daha uygunken, zirkonyum ve diğer porselen kaplamalar daha yüksek maliyetlere denk gelmektedir.

2022 Kaplama Diş Fiyatları

Diş Kaplama Çeşitleri

Diş kaplama işleminde kullanılan farklı kaplama türleri vardır. Bu kaplamalardan hastaya en uygun kaplamayı bulduktan sonra tedaviye başlanmaktadır. Bir diş kaplama, genellikle yapımında kullanılan malzeme için adlandırılan bir türdür. Düzeltilecek diş sayısı kişiden kişiye değişir. Diş kaplama sayısı iki veya daha fazla ise kaplamalar daha dayanıklıdır. İki veya daha fazla kronu olan hastaların tercihi hekimler tarafından zirkonyum veya metal altyapılı diş kaplaması olarak tercih edilmektedir. En önemli kaplama çeşitleri zirkonyum ve lamina kaplamadır.

Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum kuronlar günümüzde diş hekimleri tarafınca en fazlaca önerilen kaplama çeşididir. Eskiden kullanılan tek kaplama çeşidi metal bazlı diş kaplamalarıydı. Bu kaplamalar organik ve estetik duran bir netice vermedikleri gibi, metale alerjisi olan bireyler için de müsait değillerdi. Herhangi bir alerjik reaksiyona sebebiyet vermediği için, metale alerjisi olan hastalar için çok iyi bir alternatif oluşturmuştur. Zirkonyum yapı olarak metale benzemekle birlikte, metalin aksine beyaz ve şeffaf bir görüntüye sahip olduğundan organik diş görünümüne fazlaca daha yakındır. İyi bakılan zirkonyum kuronlar 20 yıldan fazla kullanılabilir.

Lamina Kaplama

Lamina kaplamalar özellikle gülüş tasarımında sıklıkla kullanılan tedavilerden biridir. Diş yüzeyindeki sararma, diş kırılması veya çatlamasına karşı ideal çözümler sunan kaplamalar iki farklı şekilde uygulanabilmektedir. Bunlar porselen veya kompozit malzemelerdir. Porselen lamina uygulamasında uzman laboratuvar teknisyenleri tarafından hazırlanan kaplamalar dişlerin üzerine yerleştirilirken, kompozit lamina uygulamaları ise direkt ağız içinden ve diş hekimi tarafından uygulanmaktadır.

Lamina kaplama tedavisinde; hasta beklentileri ve materyal yetenekleri iyi değerlendirilmelidir. Küçük ayak izleri ve dar ufak boşluklar için kompozit laminat yeterli olabilir. Ancak daha büyük gülüş tasarımlarında plak objeleri vitreus seramik kullanılarak laboratuvarda üretilir; eşsiz bir başarı ile sonuçlanır. Daha iyi kozmetik sonuçlar için laboratuvarda dolaylı olarak üretilmiştir. Dişi uca doğru inceltir, şeffaflaştırır, daha detaylı ve doğal bir etki verebiliriz. İstenilen renk ve şekilde üretilebilir. Diş arası boşluklardan şikâyet varsa, başka gerekli şartlar varsa o zaman sadece kompozit çok iyi sonuç verir. Burada bahsettiğimiz fark, yapılacak diş sayısının kesin olarak değerlendirilmesi ve sonucun beklentisidir.

2022 Kaplama Diş Fiyatları

2022 Diş Kaplama Fiyatları Ankara

Diş kaplama fiyatları tedavi şekline ve tedavide kullanılacak malzemelere göre değişiklik göstermektedir. Bunların yanında 2022 diş kaplama fiyatları Ankara, farklı uzman hekimlere ve kliniklere göre değişim göstermektedir.

Kaplama fiyatları birbiriyle ilişkili birçok etmene göre değişiklik göstermektedir. Bu etmenler; dişiniz kırık, çürük, aşınma, kanal tedavisi veya büyük dolgular sebebiyle ciddi şekilde hasar görmüşse, yapısal olarak bütünlüğünü korumak amacıyla diş kaplamaları önerilir. Bu tür dişleri çekmek yerine etrafını çepeçevre saracak bir şekilde kaplamak onun daha fazla zarar görerek kırılmasını önler.

Güncel diş kaplama fiyatını öğrenmek için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.

Diş Hekimliği ve Estetik