Başarısız İmplant Belirtileri

Başarısız implant belirtileri, işlem sonrası ağrı, kanama, implantın hareket etmesi gibi semptomlardır. Bu belirtilerle karşılaşıldığında zaman kaybetmeden bir diş hekimine müracaat etmek gereklidir. Aksi takdirde problem ilerleyebilir ve tedavi zorlaşabilir.

Başarısız implant belirtileri pek çok değişkene bağlıdır ve herkes için farklılık gösterebilir. Problemler implant tedavisi sürerken ortaya çıkabileceği gibi, tamamlandıktan sonra da görülebilir. İmplantın sökülmesini gerektirebilecek bu sorunlardan korunmak için konuyla ilgili uzman bir hekimden tedavi almak gerekir. İşlemden sonra ağız hijyenine özen göstermek, sorunlarla karşılaşma riskini azaltabilir.

Başarısız İmplant Belirtileri Nelerdir?

Oldukça komplike bir uygulama olan implant sonrası sorunlar yaşanması belirli bir ölçüye dek normal kabul edilir. İşlemden sonra oluşacak ağrı, şişlik gibi komplikasyonların kendiliğinden geçmesi beklenir. Bunların çok uzun zaman boyunca geçmemesi ya da ilerlemesi hâlinde hekime başvurmak gereklidir. Zira bu şikâyetler implant bölgesinde iltihaplanma ya da işlemin yanlış uygulanmasının belirtileri olabilir.

İmplant işlemi, çene kemiğine vidalanan ve diş kökü vazifesi gören bir materyalle yapılır. Kanal tedavisi ve diğer yollarla kurtarılamamış diş köklerinin eksikliği bu yolla giderilebilmektedir. Genellikle titanyumdan yapılan implant materyali yüksek ölçüde vücutla uyumludur. Bu materyal ve uygulama yöntemi yıllar içinde oldukça gelişmiştir. Dolayısıyla işlemin başarı şansı yüksektir. Ancak bazı durumlarda, pek çok etkene bağlı şekilde implant sonrası diş eti şişmesi, enfeksiyon ve benzeri sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

basarisiz-implant-belirtileri

İmplant işleminin başarısız olduğunu gösteren belirtilerden bazıları şunlardır;

  • Ağrı ve hassasiyet yaşanması,
  • Diş etrafında şişme görülmesi,
  • Diş çevresinde boşluk oluşumu,
  • Dişin olduğu kısımda kanama,
  • İmplantın hareket etmesi.

Kaynamayan İmplant Nasıl Anlaşılır?

İmplant işlemi esnasında çeneye yerleştirilen materyal genel olarak iyi tolere edilir. İmplant üretimi, vücutla bütünleşmesinde sorun olmayan, çene kemiğine süre içinde entegre olan bir malzemeden üretilmiştir. Bununla birlikte yanlış implant seçimi, çene kemiklerinin implant için uygun durumda olmaması gibi nedenlerle kaynamayan implant problemi ortaya çıkabilmektedir.

İmplantın çene kemiğiyle kaynaşmadığını gösteren ilk belirti, çene kemiğinde ağrı ortaya çıkmasıdır. İmplant sonrasında bölgede ağrı oluşması normal kabul edilmekle birlikte, zaman içinde ağrının azalması ve ortadan kalkması beklenir. Ağrının yanında kızarıklık, şişlik ve hassasiyet görüldüğü takdirde diş hekimine müracaat etmekte fayda vardır.

İmplantın hareket etmesi, kaynama problemi oluştuğuna işaret eder. Yerleşme gerçekleştikten sonra herhangi bir hareket olmaması, implantın sabit kalması gereklidir. Çene kemiğinde doku eksikliği oluştuğunda kaynama gerçekleşmez ve bu durum implantın bölgede hareket etmesine neden olur.

İmplant Enfeksiyonu

İmplant tedavisi, bölgenin cerrahi müdahaleyle açılması, gerekli durumlarda kemik dokusunun güçlendirilmesi gibi operasyonları içermektedir. Ağız bölgesi yapısı gereği çeşitli enfeksiyonlar açısından risk taşıyan bir bölgedir. Gerekli koşullar sağlanmadan yapılan implant tedavisi sırasında enfeksiyon ortaya çıkma ihtimali mevcuttur. Kişinin implant sonrası ağız hijyenine dikkat etmemesi de iltihaplanma riski ortaya çıkaracaktır.

İmplant sonrası, kemik dokusuyla birleşmesi ve oluşan yaraların iyileşmesi için bir süre boyunca beklemek gereklidir. Bu sürecin sağlıklı şekilde geçebilmesi, diş etinde ve bölgede iltihap oluşmaması için şu hususlara dikkat edilmesi gerekir;

  • İşlem sonrası sigara içilmemelidir.
  • Ağız sağlığına dikkat edilmelidir.
  • Gazlı içeceklerden kaçınılmalıdır.
  • Ağız tuzlu su ile sık sık çalkalanmalıdır.
  • Ağız bölgesine elle dokunulmamalıdır.

Bu koşullar sağlandığı ve hekimin reçete edeceği ilaçlar düzenli kullanıldığı takdirde implant iltihaplanması riski düşecek, süreç sağlıklı şekilde atlatılabilecektir.

basarisiz-implant-belirtileri

İmplant İltihabı Tedavisi

İmplant işlemi, diğer pek çok uygulama gibi çeşitli riskler barındırmaktadır. Bunlardan en yaygını ise implant bölgesinde iltihaplanmadır. Bu durumla ilgili çeşitli tedavi seçeneklerinin belirlenmesi için; şişlik, ağrı, kızarıklık gibi problemlerde direkt olarak hekime başvurmak gerekir. İltihaplanma tedavi edilmediği takdirde ilerleyebilir ve başka sorunlara yol açabilir.

İmplant iltihaplanırsa ne olur? Bu sorunun yanıtı, iltihabın seviyesine bağlı olarak farklı şekilde verilebilir. Basit seviyedeki, küçük bir alanı kapsayan iltihaplanmalar ilaç tedavisi ve ağız hijyeni uygulamalarıyla iyileştirilebilir. Bu tedavi, genellikle antibiyotik ilaçlarla yapılmaktadır.

İleri derecedeki implant enfeksiyonlarında, implantın çıkarılması gerekebilir. Bölgenin enfeksiyonu temizlendikten ve tam iyileşme sağlandıktan sonra yeniden tedavi süreci değerlendirilir. Tutmayan implant belirtisi ya da enfeksiyona bağlı olabilecek semptomlarda zaman kaybetmeden hekime başvurmak gerekir.

Dent Ümitköy, alanın uzman hekimleri eşliğinde, yüksek teknoloji ürünü ekipmanlarla ve güler yüzle hizmet vermektedir. İmplant diş yaptırmak, diğer tedavi seçenekleriyle ilgili bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.