İmplant Nedir?

İmplant nedir sorusu, diş problemleri yaşayan ve özellikle diş kaybı oluşmuş kişilerin cevabını en çok merak ettiği sorulardandır. Diş kaybı sonrası kişi hem fiziksel hem de sosyal açıdan çeşitli zorluklarla karşılaşmaktadır. Vidalı diş olarak da bilinen implantlar, eksik dişlerin tamamlanmasında oldukça işlevsel ve etkili bir yöntem olarak sıklıkla uygulanır.

İmplant nedir şeklinde bir araştırmaya girilirken, bu işlemin çeşitli standartlara sahip olsa da kişiye özel bir uygulama olduğunun göz önünde bulundurulması gereklidir. İşlemin ne kadar süreceği, maliyeti ve diğer pek çok nokta, ancak detaylı bir hekim muayenesi sonucunda belirlenebilir.

İmplant Nedir Nasıl Takılır?

Kimi zaman çeşitli nedenlerle diş kökü işlevini kaybeder ve dişin çekilmesi zorunlu hale gelir. Diş eti çekilmesi gibi bazı hastalıkların, hamilelik gibi özel dönemlerde yetersiz ağız bakımının diş kaybına neden olduğu da bilinmektedir. İmplant diş uygulamaları ile hasta kayıp dişine veya dişlerine yeniden kavuşabilir. İmplant uygulanarak hazırlanmış dişler dışarıdan fark edilmez, kendi kendine çıkmaz ya da çıkarılıp takılarak kullanılmaz.

Dental implant uygulamasının işlem aşamaları şu şekildedir;

  • Hasta kemik yapısı, sosyal ve hijyenle ilgili alışkanlıkları ve hastalıklar açısından değerlendirilir.
  • Radyolojik muayene ile implantın boyu kararlaştırılır.
  • Titanyumdan üretilen implant kişiye özel hazırlanır ve işlem için gün belirlenir.
  • Lokal anestezi altında, çene kemiğine implant uygulaması yapılır.
  • İyileşme süresi tamamlanan ve çene kemiğiyle kaynaşan implantın üzerine diş etlerinin yeni bir dişe uygun şekilde iyileşmesini sağlayacak başlıklar yerleştirilir.
  • Bu işlemin de iyileşme süresi tamamlandığında, implantın üzerine hastanın beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak zirkonyum ya da farklı materyallerden üretilmiş diş kaplamaları yapılır.
İmplant Nedir?
İmplant Nedir?

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant diğer pek çok ağız ve diş sağlığı işlemine kıyasla uzun zaman alan bir uygulamadır. Çünkü her bir aşamanın uygulanması için yara dokularının iyileşmesi beklenir. Ancak kişinin kendi dişleri gibi rahatça ve uzun süre kullanabildiği, diş kaybından doğan sorunların tamamen ortadan kaldırılabildiği bir uygulamadır. Bu nedenle tüm zahmetine rağmen diş hekimliği işlemleri içinde oldukça yüksek talep görmektedir.

Diğer kayıp diş çözümlerinden şu şekilde ayrılır;

  • Köprü işlemindeki gibi tek bir kayıp için yandaki sağlam dişlerin yontulmasına gerek kalmaz.
  • Çene kemiğine uygulanan titanyum materyal sayesinde oldukça dayanıklıdır.
  • Biyo-uyumlu materyalden üretildiğinden iyi tolere edilir ve tat duyusunda bozulmaya neden olmaz.

İmplant Tedavisi Çeşitleri

İmplant tedavisi için çene kemiğinin sağlam olması gereklidir. Ancak bu durumda olmayan çene kemiklerine implant tedavisi yapmak için kemik grefti işlemi uygulanabilir. Ağız içindeki sağlıklı dokuların nakli ile yapılan işlem sayesinde çene kemiği yüzeyi uygun olmayan kişilere de implant uygulanabilir. Ancak bu işlem de oldukça maliyetli ve hasta açısından zorlayıcıdır. Bazı durumlarda mini implant ile kemik grefti olmaksızın işlem yapılması mümkün olmaktadır.

  • Hasta ileri yaşta ise,
  • Kemik greftinin maliyetinden kaçınılıyorsa,
  • İşlemin oluşturacağı cerrahi travma istenmediğinde mini implantlar tercih edilir.

Ayrıca çene kemiğinin dar olması da bu işlemin tercih edilme nedenlerindendir.

Kişiler işleme gereksinim duysalar da oluşacak komplikasyonlardan ve bekleme süresinden çekinerek tedaviyi erteleyebilmektedir. Ancak bu durumlarda oldukça yararlı olan, implant uygulaması ve sonrası komplikasyonları azaltan, dikişsiz implant uygulaması da günümüzde yaygınlaşmaktadır. Bu işlemin sonucu geleneksel implant tedavisine benzemekle beraber, uygulanması ve sonrasındaki süreç hasta açısından oldukça rahat geçebilmektedir.

Dikişsiz implant uygulanabilmesi için çene kemiğinde herhangi bir sorun olmaması gerekir. İşlemler sonrası kişi geleneksel implantlardakinden daha kısa sürede yeni dişine kavuşur. Ayrıca geleneksel yöntemdeki detaylı cerrahi işlemlerden doğabilecek komplikasyon riski de minimum seviyeye düşer.

İmplant Nedir?

İmplant Fiyatları

İmplant tedavisi oldukça kapsamlı ve farklı işlemlerin kombinasyonuyla uygulanmaktadır.

  • Hastanın genel sağlık durumu,
  • Tedavide kullanılacak kaplamanın çeşidi,
  • Kemik grefti benzeri işlemlerin uygulanması,
  • İmplant uygulama yöntemi gibi detaylar maliyetleri etkilemektedir.

Tüm bunlara ek olarak implant materyallerinin üretim ve satışını yapan birden çok marka vardır. Güney Kore’den Türkiye’ye dek pek çok ülkeden firma, Türkiye’deki kliniklerde kullanılmaktadır. Bu markaların fiyat politikaları ve kaliteleri farklıdır. Kişinin hem ekonomik hem de en iyi hizmeti alabilmesi için bu konuda yetkin bir diş hekimine başvurması önemlidir.

Dent Ümitköy’ü arayarak implant uygulamaları ve fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilir, alanında uzman ve güler yüzlü ekibimiz eşliğinde yeni dişlerinize güvenle kavuşabilirsiniz.