Estetik Diş Tedavisi

Estetik diş tedavisi aynaya baktığınızda görmek istediğiniz ağız ve diş yapısını fiziksel özelliklerinize en uygun şekilde sunan bir diş hekimliği alanıdır. Yüzünüzde ön planda olan dişlerinizin istediğiniz şekilde görünmesi ana hedef olmakla beraber, ağız sağlığı açısından da gerekli uygulamaları kapsamaktadır. Dişlerinizin estetik görünümünün yüz yapınıza, ten renginize, saç şeklinize, ağız ve çene yapınıza uygun şekilde en doğal haliyle tasarlanmasının yanı sıra ağız içinde yer alan ve ileriye yönelik risk unsuru taşıyan birçok sorunun da beraberinde çözülmesini sağlar. Estetik diş tedavileri ön muayene sonrasında hastanın özel istekleri göz önünde bulundurularak, ağız içindeki mevcut ve olası sorunların nasıl giderileceğini tespit eder. Hasta ile birlikte görüş alış verişi yaparak kendisine en uygun çözümün gerçekleşmesi sağlanır. Bu kapsamda gülüş tasarımı Çayyolu, zirkonyum kuron kaplama Çayyolu, porselen lamine kaplama Çayyolu, diş beyazlatma hizmetlerini yapılmaktadır.. Estetik diş tedavisinin bir parçası olarak sağlıklı ve mükemmel bir gülüş için gerekli olan dolgu, kanal ve implant tedavileri de beraberinde sunulmaktadır.

Zirkonyum Kuron Kaplama Tedavisi

Zirkonyum veya E-Max seramik malzeme türleri kullanılarak yapılan estetik diş tedavisi uygulamasıdır. Doğal dişlerin küçültülmesi ve üzerine laboratuvar ortamında yapılan içi boş dişlerin (kuron) kaplanmasıyla gerçekleştirilir. Ağız içinde diş eksiği olması durumunda implant veya köprü uygulamalarıyla çözüm üretilir. Sonuç olarak ağız içinde düzenli ve sağlıklı bir alt yapı kurularak üzerine kaplama tekniği ile yeni dişleriniz yerleştirilir.

Zirkonyum Seramik Nedir?

Estetik diş hekimliği alanında yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Zirkonyum seramik oldukça dayanıklıdır. İmplant yapılan dişlerin kaplamasında sık kullanılır. Işığı geçirmesi sebebiyle doğal diş yapısına oldukça benzer. Zirkonyum normal metalden baskı ve gerilme kuvvetlerine karşı çok daha dayanıklıdır. Bu sebeple özellikle ısırma, ezme gibi hem yatay hem de dikey kuvvetlerin çokça uygulandığı ağız ortamı için mükemmel bir alternatiftir. Genelde kesici ve parçalayıcı dişlerde implant veya gerçek diş üstüne zirkonyum seramik kuron tercih edilir.

E-Max Seramik Nedir?

E-Max da yine zirkonyum gibi bir seramik türüdür. Zirkonyuma göre dayanıklılığı daha az olmasına karşın ışık geçirgenliği daha fazla olduğundan daha estetik bir görünüm sağlar. Bu özelliğinden dolayı estetik diş tedavilerinde çoğunlukla ön dişlerde tercih edilir. Zirkonyum seramikten daha şeffaf bir yapısı vardır. Doğal diş üzerine kaplamada oldukça estetik bir sonuç verir. E-Max seramik ile ilgili en öne çıkan özellik yalnızca tüm seramik kronlarla sınırlı olmamasıdır. Tek diş uygulamaları için özellikle tercih edilir. Ön dişleri değiştirmek için kaplama, onley, bindirme ve hatta kısa açıklıklı köprüleri imal etmek için de kullanılabilir. Tüm ağız içi seramik kaplama için de uygun bir malzemedir. E-max seramik kullanılarak yapılan kaplamaların bir başka avantajı, dijital ortamda CAD-CAM freezleme kullanılarak hızlı bir şekilde üretilebilmeleridir.

Tam Seramik Ve Metal Destekli Seramik Uygulama Arasındaki Fark Nedir?

Tam seramik uygulaması dişin sert yapısı üzerinde uygulanan ve diş etine zarar vermeyen bir uygulamadır. Metal destekli seramik uygulamalarında diş etine dayanma sorunları olabilmektedir. Tam seramik uygulaması ağız içinde metal bir görüntü olmadığı için estetik açıdan gülüş tasarımlarında tercih sebebidir. Ayrıca soğuk-sıcak hassasiyeti açısından da tam seramik uygulamaları daha iyi adaptasyon sağlamaktadır.

Porselen Lamine (Yaprak Porselen)

Porselen Lamine Nedir?

Halk arasında yaprak porselen olarakta tabir edilen, temel olarak estetik sorunları olan ön dişlerde, porselenden hazırlanan tabakanın dişlerin ön yüzeyine yapıştırılmasıyla gerçekleşen bir tedavi şeklidir. Genellikle dişlerin ağız ön yüzeyinden görünen kısımlarında restorasyon ile şık bir estetik görünüm elde edilir. Dişlerin ön üst yüzeyinde yapılan yaklaşık 0,5mm kalınlığında küçültme ile doğal dişin minimum düzeyde etkilenmesi sağlanır. Porselen Lamineler tamamen dijital diş hekimliği yöntemiyle bilgisayarlarla CAD-CAM sistemlerde seramik bloklardan hazırlanmaktadır. Doğal dişin yapısının en iyi korunduğu estetik gülüş tasarımı uygulamasıdır. Gülüş tasarımı çalışmalarında Porselen Lamine uygulaması ile diş ve diş eti ilişkisi korunarak doğal yapı maksimum düzeyde korunmuş olur.

Kimler Porselen Lamine Tedavisi Yaptırabilir?

Gülüşünün estetik olarak görünümünü değiştirmek isteyen hastalara uygulanabilir. Ön dişlerde,

  • Renk uyumsuzlukları
  • Dişler arasında ayrıklık (diastema)
  • Ön dişlerin uzun, kısa veya aşınmış olması
  • Ağız kapamasını etkileyen durumlar
  • Dişlerden biri veya birkaçının kırık olması
  • Ortodontik tedavi görmek istenilmediğinde
  • Dişlerden biri veya birkaçının kırık olması
  • Dişlerin dudak bölümündeki dolgularının (renk ve yapı) uyumunun bozulmasıdurumlarında Porselen Lamine diş tedavisi önerilir. Porselen lamineler hazırlanırken mevcut dişlerle renk uyumu mutlaka gözetilir.

Porselen Lamine Düşer Mi?

Son yıllarda gelişen diş hekimliği dijital uygulamalarıyla birlikte diş hekimliği kullanılan malzeme alanı da oldukça gelişmiştir. Porselen Laminelerin yapıştırıcı malzemeleri eskisine oranla çok daha tutucu ve kuvvetlidir. Rezin yapıştırıcılar yokken bu tür sorunlarla karşılaşılmaktaydı. Fakat son teknolojiyle gelişen en iyi yapıştırıcı olarak bilinen rezin malzeme kullanılmaktadır. Bazı gerekli durumlarda muayenede diş hekimi bile porselen lamine Çayyolu’nu çıkarmakta zorlanmaktadır.

Porselen Lamine Kırılır Mı?

Porselen Lamine doğal dişe oranla daha hassas ve naif yapıdadır. Kullanımda dikkat edilmesi ve iyi bakılması gerekmektedir. Dişimizle fındık kırma, ısırarak havuç yeme, kalem ısırma, tırnak yeme, diş ile kapak açma vb. gibi dişin kuvvetle zorlanacağı eylemlerden kaçınılması gerekir. Bunun yanında kişinin diş gıcırdatma gibi alışkanlıkları varsa bunlara uygun olarak hekim tarafından dişleri koruyucu plaklar hazırlanabilir.

Porselen Lamine Kullanım Ömrü Ne Kadardır?

Diğer tüm diş uygulamalarında olduğu gibi iyi bir ağız ve diş bakımı yapıldığı ve sert cisimlerle diş zorlanmadığı sürece porselen lamine Çayyolu’nu uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Tedavisi

Diş beyazlatma işlemi çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin rengini, kişiye özel birkaç ton açmak için uygulanan estetik diş tedavisi yöntemidir. Dişlerin mine ve dentin tabakasında oluşan renk uyumsuzluklarının giderilmesini sağlar. Estetik açıdan sağlıklı dişlerde uygulanabilecek en iyi yöntemdir.

Kimler Diş Beyazlatma Tedavisini Yaptırabilir?

Dişlerinin renk uyumundan ve tonundan şikayetçi olan herkes yaptırabilir. Diş beyazlatma işlemi; çürük ve diş eti rahatsızlığı vb. rahatsızlıklar var ise önerilmez. Öncesinde tedavi süreci tamamlanmalıdır.

Diş Beyazlatmanın Diş Yapısına Olumsuz Etkisi Var Mıdır?

Diş beyazlatma Çayyolu’nun dişin ve diş etinin doğal yapısına hiçbir zararı ve yan etkisi yoktur. Uzun yıllardır diş hekimliği alanında uygulanan bir yöntem olup kanıtlanmış hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş Beyazlatma işleminin mutlaka bir diş hekimi kontrolünde yapılması gerekmektedir. Diş beyazlatma işleminin ofis ve ev tipi olmak üzere farklı uygulamaları vardır.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma

Ofis tipi uygulamada öncelikle diş hekimi mevcut dişler üzerine diş ve diş taşı temizliğini yapar. Eğer hasta için bu beyazlık yeterli ise uygulama sonlandırılır. Eğer daha kalıcı ve açık tonlar isteniyorsa uygulamaya devam edilir. Beyazlatma jelini aktive eden bir ışık kaynağı vardır. 1 saat gibi kısa bir süre içerisinde 6-8 ton renk açılabilir.. 6-8 ton renk açma konusunda hastanın kullanarak tonuna karar vermesi için zaman tanır ve aşamalı bir ton açma sürecini takip eder.

Ev Tipi Diş Beyazlatma

Ev tipi uygulamada ise diş-ağız ölçüsü alınarak oluşturulan bir plak içerisine carbamid peroksit konulur. Bu plak günde 4-8 saat takılarak kullanılır. Ortalama 5 günde beyazlatma sağlanır.

Diş Beyazlatma Ne Kadar Süre Etkinliğini Korur?

Diş Beyazlatma işlemi normal şartlar altında 2-3 yıl renk tonunu korumaktadır. Kişinin beslenme ve yaşam şekli direk olarak kullanım süresi üzerinde etkilidir. Kahve, çay, asitli içecekler, şarap vb. renkli gıdaların ve sigaranın çok sık tüketilmesi sonucunda bu süre kısalmaktadır. Diş ve ağız hijyenine dikkat edilmesi, düzenli olarak dişlerin fırçalanması sağlanmazsa yine dişlerin beyazlığı uzun süreli dayanıklı olmayacaktır.

Diş Beyazlatma Porselen Lamine, Zirkonyum Kaplama Veya Kompozit Dolgu Üzerine Yapılabilir Mi?

Diş beyazlatma işlemi doğal dişler üzerinde uygulanabilir. Bunun dışındaki yapılar üzerinde hiçbir sonuç vermediği gibi diş minesine ve yapısına zarar verebilir. Bu sebeple profesyonel diş hekimleri kontrolünde işlemin uygulanması çok önem taşır.

Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Diş beyazlatma işlemi sonrasında her hastada şiddeti ve süresi kişinin diş yapısına bağlı olarak bir hassasiyet oluşur. Bu hassasiyetin 2-3 gün içerisinde bitmesi beklenir. İlk günler bu hassasiyet geçene kadar çok soğuk ve sıcak gıdaların tüketiminden kaçınılmalıdır.
  • Diş Beyazlatma işlemi sonrasında hekiminizin bir diyet listesi vermesi beklenir. İlk 3 gün çok önemlidir ve tüketilen gıdaların için diyet listesine uyulmalıdır. Özellikle sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini sonrası 10 gün olarak uzak durulması önerilir.
  • Günde en az 2 kez dişini fırçalayan, ağız hijyenine dikkat eden, çay, kahve ve sigara tüketimine dikkat eden hastalarımızda diş beyazlatma etkisinin uzun süreli olduğu gözlemlenmiştir.
  • Ağız ve diş bakımına dikkat eden hastalarımızda ilerleyen dönemlerde ev tipi beyazlatma ile destek sağlanarak beyazlık süresi daha fazla uzatılabilir.
İletişim ve Hizmet Sayfaları Formu TR