Diş Dolgu Fiyatları

Diş dolgu fiyatları pek çok farklı değişkene bağlı olarak belirlenmektedir. İşlemin hangi dişe, nasıl bir materyalle yapılacağı, işlem öncesinde dişin nasıl hazırlanacağı gibi detaylara bağlı olarak dolgu fiyatları değişiklik gösterebilir.

Diş dolgu fiyatları için belirleyici unsurların başında hangi malzemeden yapıldığı gelir. Günümüzde yaygın olarak amalgam, kompozit, inley/onley ve (seramik) porselen dolgu kullanılmaktadır. Her birinin farklı durumlarda kullanım sıklığı mevcuttur. Ayrıca dolgu yapılacak alanın büyüklüğü ve dolgu öncesi dişe uygulanacak işlemler de dolgu fiyatları üzerinde etkilidir.

Diş Dolgu Fiyatları

Diş Dolgu Fiyatları 2023

Diş dolgusu; çürüyen, aşınan, kırılan dişlerin yeniden eski işlevi ve görünümüne kavuşması için yapılan işlemlerdendir. Hasarlı diş üzerinde çeşitli uygulamalarla dolgu malzemesi yerleştirilir ve yeme-içme kalitesinin, ayrıca fiziksel görünümün bu sayede düzeltilmesi amaçlanır.

Dişler kanal tedavisi sonrasında, çürüme gibi durumlarda çürük bölge temizlenerek dolgu ile kaplanır. Böylece dişin eskisi gibi kullanılması mümkün olur. Ayrıca çürüğün ilerlemesi ve ağrıya ve ileri durumlarda diş kaybına neden olması engellenir.

Dolgu fiyatları Ankara ve diğer tüm şehirlerde Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından yayımlanan tarifeye göre belirlenmektedir. Bu tarifeye göre 2023 yılında amalgam (bir yüzlü) dolgu KDV dahil 760 TL, dolgu tamiri ise 825 TL olarak belirlenmiştir. Diğer işlemlerden bazıları için 2023 yılı dolgu fiyatları şu şekildedir;

İŞLEMKDV HARİÇ FİYATKDV DAHİL (%8) FİYAT
Amalgam Dolgu (İki Yüzlü)898,15970,00
Amalgam Dolgu (Üç Yüzlü)1.115,741.205,00
Kompozit Dolgu (Bir Yüzlü)782,41845,00
Kompozit Dolgu (İki Yüzlü)976,851.055,00
Kompozit Dolgu (Üç Yüzlü)1.212,961.310,00
İnley Dolgu * (Üç Yüzlü)1.666,671.800,00
Kompozit İnley Dolgu (Üç Yüzlü)1.662,041.795,00
Seramik İnley Dolgu (Üç Yüzlü)5.462,965.900,00
Onley *2.092,592.260,00
Onley * (Seramik)5.347,225.775,00
Kompomer Dolgu842,59910,00

* Kıymetli metal ücreti hariç.

Diş Dolgusu Çeşitleri

Pek çok durumda, dişin kaybının engellenmesi için dolgu işlemleri yapılmaktadır. Teknoloji ve tıbbın ilerlemesiyle sınırlı sayıdaki dolgu materyalleri çoğalmıştır. Diş hekimleri tarafından pek çok farklı duruma özgü, çeşitli özelliklerle donanmış dolgu malzemeleri kullanılmaya başlanmıştır.

Bu dolgu çeşitlerinden bazıları ve özellikleri şu şekildedir;

Komponer dolgu: Yalnızca süt dişi için yapılan uygulamalarda kullanılmaktadır. Flor salınımı yapma özelliğine sahiptir.

Amalgam dolgu: Oldukça eski bir dolgu çeşididir. Gümüş renkli, dayanıklı bir dolgu malzemesi olan amalgam özellikle azı dişlerde kullanılır ve uzun ömürlüdür. Amalgam dolgunun diğer dolgu çeşitlerinden daha uygun bir maliyeti vardır.

Kompozit dolgu: Cam veya kuvars ve akrilik birleşimi ile elde edilen kompozit, diş renginde üretilebilmektedir. Ayrıca dayanıklı olan kompozit dolgu hem görsel hem de işlevsel olarak oldukça avantajlıdır ve sıkça kullanılmaktadır.

Seramik dolgu: Porselen diş dolgusu olarak da bilinir. Dişlerle neredeyse aynı sertliğe sahip bir malzemeden üretilmektedir. Bu nedenle oldukça uzun ömürlü ve dayanıklı bir dolgu malzemesidir. Ayrıca estetik açıdan da dişten ayırt edilemeyecek biçimdedir. Bu sayede ön dişlerdeki sorunlarda da sıklıkla kullanılmaktadır.

İnley ve onley dolgular: Seramik ya da fiberle güçlendirilmiş kompozitten yapılan bu dolgu çeşidinde, isim farkı yalnızca kullanım alanlarıyla ilgilidir. Genellikle kanal tedavisi gibi detaylı bir uygulama yapılmış dişlerde kullanılmaktadır. Bu dolgu çeşitleri, aşınmalara ve baskıya karşı dayanıklılıklarıyla bilinmektedir. Düzenli ağız bakımı yapıldığında onlarca yıl kullanımı mümkün olmaktadır.

Diş Dolgu Fiyatları

Diş Dolgusu Uygulaması

Pek çok farklı nedenle dolgu gereksinimi duyulabilir. Küçük bir diş kırığı, çürük oluşumu ya da kanal tedavisi sonrasında diş dolgusu işlemlerine başvurulmaktadır. Dolgu işlemleri çeşitlerine göre farklılık göstermekle birlikte genel olarak şu şekilde uygulanır;

  • Hasta muayene edilerek dişindeki problem saptanır.
  • Dolgu yapılacak diş veya dişler, genellikle lokal anestezi ile temizlenir, çürük kısımlar dişten uzaklaştırılır.
  • Diş ve çevresinin ölçüsü alınarak laboratuvara gönderilir ve kalıcı diş dolgusu hazırlanmaya başlanır.
  • Bu süreçte dişlerin kullanılabilmesi için geçici bir dolgu uygulanır.
  • Ölçümler doğrultusunda hazırlanan, hastanın ihtiyaç ve beklentilerine uygun diş dolgusu, bir sonraki seansta hastaya uygulanır.
Diş Dolgu Fiyatları

Diş dolgu uygulaması, genellikle iki seans olarak planlanır. İlk seans, gerekli işlemlerin niteliğine bağlı olarak yaklaşık yarım saat sürebilir. Küçük bir bölgeye uygulanacak dolgu ile büyük bir kanal tedavisi sonrası uygulanacak üç yüzeyli bir dolgunun süresi ve bu doğrultuda diş dolgu fiyatları değişebilir.

Diş dolguları, malzemelerine göre farklı dayanıklılıktadır. Ancak kişinin ağız ve diş temizliğine özen göstermesi, diş ipi kullanması, dişlerini sert yiyecekleri kırmak için vs. kullanmaması ile dolgunun ömrü uzar. Ayrıca düzenli doktor kontrolleri de, dolgu işlemi yapılmış dişler için oldukça önemlidir.

Dent Ümitköy, sağlıklı ve estetik dişlere sahip olmanızı sağlamak için profesyonel ekibiyle her zaman yanınızdadır. Tüm diş ve ağız problemleriniz ve diş estetiği işlemleriniz için bize başvurabilir, fiyatlara ve işlemlerle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.